Dell EMC PowerEdge Sunucuları için Microsoft Windows Server 2019 Sürüm Notları
Notlar, dikkat edilecek noktalar ve uyarılar NOT: NOT, ürününüzü daha iyi kullanmanıza yardımcı olacak önemli bilgiler sağlar. DİKKAT: DİKKAT, donanım hasarı veya veri kaybı olasılığını gösterir ve sorunu nasıl önleyeceğinizi bildirir. UYARI: UYARI, mülk hasarı, kişisel yaralanma veya ölüm potansiyeline işaret eder. © 2019 - 2020 Dell Inc. veya bağlı kuruluşları. Tüm hakları saklıdır. Dell, EMC ve diğer ticari markalar, Dell Inc. veya bağlı kuruluşlarının ticari markalarıdır.
İçindekiler 1 Sürüm özeti................................................................................................................................. 4 Öncelik ve öneriler................................................................................................................................................................. 4 2 Uyumluluk...................................................................................................................................
1 Sürüm özeti Microsoft Windows Server 2019, Windows Server 2016 işletim sistemini takip eden bir işletim sistemi (OS) sürümüdür. Windows Server 2019'daki başlıca geliştirmeler, güvenlik ve konuk işletim sistemlerindeki iyileştirmeleri içerir. Microsoft, bu sürüm ile özellikle bulut ve barındırma sağlayıcılarını hedeflemektedir.
2 Uyumluluk Konular: • • • • IDRAC, BIOS, sistem ürün yazılımı, RAID denetleyici sürücüsünün sürümleri Microsoft Windows Server 2019 için desteklenen Dell EMC sistem yönetimi uygulamaları Harici sürücü desteğine sahip aygıtlar Yerleşik desteğe sahip sürücüler IDRAC, BIOS, sistem ürün yazılımı, RAID denetleyici sürücüsünün sürümleri Dell EMC PowerEdge sunucularında desteklenen Microsoft Windows Server işletim sistemlerinin en güncel listesi için bkz. .
Platformlar Essentials Standard Datacenter BIOS sürümü iDRAC sürümü R940 Hayır Evet Evet 1.6.11 3.21.23.23 R940xa Hayır Evet Evet 1.6.11 3.21.23.23 T140 Evet Evet Hayır 1.0.1 3.21.23.23 T340 Evet Evet Hayır 1.0.1 3.21.23.23 T440 Hayır Evet Evet 1.6.11 3.21.23.23 T640 Hayır Evet Evet 1.6.11 3.21.23.23 MX740c Hayır Evet Evet 1.6.11 3.21.23.23 MX840c Hayır Evet Evet 1.6.11 3.21.23.23 Tablo 3.
• • • • • • • • • • • yx5x PowerEdge sunucuları için AMD yonga seti sürücüleri yx4x PowerEdge sunucuları için AMD yonga seti sürücüleri yx4x PowerEdge sunucuları için Intel yonga seti sürücüleri yx3x PowerEdge sunucuları için Intel yonga seti sürücüleri Dell EMC PERC S150 sürücüleri Dell EMC PERC S140 sürücüleri Dell EMC PERC S130 sürücüleri Broadcom NetXtreme sürücüleri Emulex ağ sürücüleri Qlogic ağ sürücüleri Mellanox ağ sürücüleri NOT: PowerEdge sunucuları, genel adlandırma kuralı kullanılarak temsil e
3 Düzeltmeler G/Ç hataları veya yanıt vermeyen sanal makineler Açıklama Bu sorun, yük devretme kümesi için yapılandırılmış ve Çok Yollu G/Ç (MPIO) özelliğinin etkinleştirildiği birden fazla sanal makineyi barındıran paylaşımlı depolama içeren, Dell EMC donanımlarında oluşur.
4 Bilinen sorunlar - Gelecek sürümlerde düzeltilecektir Konular: • • PowerEdge sunucularda Yonga Seti veya Broadcom 1 GB harici sürücü yükleme, BSOD ile sonuçlanıyor Nesil 1 ve Nesil 2 VM'lere özelleştirilmiş Windows Server 2019 işletim sistemi yüklenirken birden çok hatayla karşılaşılıyor PowerEdge sunucularda Yonga Seti veya Broadcom 1 GB harici sürücü yükleme, BSOD ile sonuçlanıyor Açıklama Durma hata kodlu Mavi Ekran (BSOD) hatası, yonga seti sürücüsünü yüklediğinizde ve/veya sisteme Broadcom harici
a. Windows Server 2019, Windows Server 2016 veya Windows Server 2012 R2'ye önyükleme yapın, GPU harici sürücülerini GPU satıcısına ait web sitesinden indirip yükleyin ve istenirse sistemi yeniden başlatın. b. Yonga seti sürücülerini indirdiğiniz konuma gidin ve yeni dosyaya çift tıklayın. c. İletişim penceresindeki sürüm bilgilerini okuyun. d. Devam etmeden önce iletişim kutusunda verilen önkoşul görevlerini tamamlayın. e. Yükle'yi tıklatın. Sürücüleri güncelleştirmek için kalan istemleri izleyin. 3.
5 Windows Server 2019'u yükleme ve yükseltme Konular: • • • • Windows Server 2019 için çok dilli işletim sistemi ortamı Önceden yüklenmiş VM Microsoft Windows Server 2019'u PowerEdge sunucularına yükleme Windows Server'ın önceki sürümlerinden Windows Server 2019'a yükseltme Windows Server 2019 için çok dilli işletim sistemi ortamı Windows Server 2019 sürümüyle birlikte PowerEdge sunucuları, desteklenen dillerin bir listesini sunan çok dilli işletim sistemi arabirimiyle birlikte gönderilir.
4. Sanal Makineyi İçe Aktarma Sihirbazı'nda sanal makinenin oluşturulduğu yola gidin ve sanal makine dosyasını açın. Sysprep uygulanmış VHDx dosyası kullanılarak oluşturulan VM'yi etkinleştirmek için sistem üzerindeki Orijinallik Sertifikasında (COA) yer alan sanal ürün anahtarını kullanın. Sunucunuz, işletim sisteminin data center sürümüyle birlikte gönderildiyse VM'yi Microsoft'un Otomatik Sanal Makine Etkinleştirme (AVMA) tuşlarını kullanarak da otomatik şekilde etkinleştirebilirsiniz.
6 Kaynaklar ve destek Dell EMC PowerEdge sunucuları için işletim sistemi destek matrisi Windows Server işletim sistemleri yalnızca belirli Dell EMC PowerEdge sunuculara yüklenebilir. Dell EMC PowerEdge sunucuları ve desteklenen işletim sistemlerinin listesi için adresindeki Microsoft Windows Server İşletim Sistemi Desteği bölümüne bakın. Dell EMC PowerEdge sunucuları için Microsoft Windows Server 2019 videoları Tablo 4.
Görev Belge Konum hakkında bilgi edinmek için iDRACx Sürüm x.xx.xx.xx RACADM CLI Rehberi'ne bakın. Sürücüleri ve bellenimi güncelleştirme hakkında bilgi edinmek için bu belgedeki "Sürücüleri ve bellenimi indirme" bölümüne bakın. Sürücünüzü yönetmek için Dell EMC tarafından sunulan sunucu yönetimi yazılımı hakkında bilgi için Dell EMC OpenManage Sistem Yönetimi Genel Bakış Rehberi'ni inceleyin.
Görev Belge Konum Mesajları Referans Rehberi'ni inceleyin. Sisteminizde Sorun Giderme PowerEdge sunucu sorunlarını tespit etme ve giderme hakkında bilgi için bkz. Sunucu Sorunlarını Giderme Kılavuzu. Dell EMC PowerEdge sunucularınızın serisini belirleme Dell EMC'nin PowerEdge sunucu serisi, yapılandırmalarına göre değişik kategorilere ayrılır. Bunlar, başvuru kolaylığı için YX2X, YX3X, YX4X, YX4XX veya YX5XX sunucu dizisi olarak adlandırılır.
1. adresine gidin. 2. Sürücüler ve İndirmeler bölümünde, Dell Servis Etiketi, Dell EMC Ürün Kimliği veya Modeli girin metin kutusuna sisteminizin Servis Etiketini girin ve sağ ok düğmesine tıklayın. NOT: Servis Etiketiniz yoksa sistemin Servis Etiketinizi otomatik olarak algılaması için Bilgisayarımı Algıla öğesine tıklayın. 3. Sürücüler ve İndirmeler öğesine tıklayın. Uygun indirmelerin bir listesi görüntülenir. 4. Sürücüleri veya bellenimi bir USB sürücüsüne, CD'ye veya DVD'ye indirin.
7 Dell EMC ile iletişime geçme Dell EMC çeşitli çevrimiçi ve telefon tabanlı destek ve servis seçeneği sunar. Kullanılabilirlik ülkeye, bölgeye ve ürüne göre değişir ve bazı hizmetler bölgenizde bulunmayabilir. Satış, teknik destek veya müşteri hizmetleri ile ilgili konularda Dell EMC ile iletişime geçmek için bkz. www.dell.com/contactdell. Etkin bir İnternet bağlantınız yoksa iletişim bilgilerini satın alma faturanızda, sevk irsaliyenizde, fişinizde veya ürün kataloğunda bulabilirsiniz.